Fiksjon finnes kun i en sjanger, og den sjangeren kalles bok.

Er du enig i det? Sitatet er hentet fra den nylig utgitte boken The Humans skrevet av den britiske forfatteren Matt Haig. Noen gjenkjenner kanskje forfatterens navn fra blant annet boken The Radleys(no. Det ligger i blodet). Jeg tillater meg en liten digresjon før jeg går videre, hvilken annen bok får du assosiasjoner til når du hører tittelen The Radleys?

I forbindelse med utgivelsen av The Humans  spurte forfatteren sine lesere, via Facebook og Twitter, om å dele deres favorittlinje fra et kapittel i boken som heter Advice for humans. Jeg har lyst til å dele resultatet med dere, for her er det mange gode råd man kan ta med seg inn i helgen.

Hvilken bok tar du med deg inn i helgen?
Selv lytter jeg til boken The Breach som er skrevet av Patrick Lee. Ute på tur i ødemarken i Alaska finner bokens hovedperson en Boeieng 747 som har styrtet, inne i flyet finner han en rekke døde mennesker. Menneskene har ikke omkommet i styrten, de har blitt henrettet. Jeg tror jeg har en spennende helg foran meg.

Riktig god helg til alle følgere av Bokblogger.no. Jeg håper helgen kommer med lite nedbør og godt tørkevær.

Kommentarer
2 Responses til “Fiksjon finnes kun i en sjanger, og den sjangeren kalles bok.”
  1. Jeg er ikke umiddelbart enig i det. Fiksjon kommer ihvertfall i ett annet format enn bok, og det er film. 🙂

    • Mari Høe sier:

      Der ga du meg noe å tenke på 🙂 Jeg tolket det så enkelt som at fiksjon, i bokformat, ikke behøver merkelapper. Da merkelappene av og til er hindrer folk fra å plukke opp en god historie.

Leave A Comment