Gjesteblogg fra Forfatterfruen: Vil du bidra til bloggernes «bøker av og om kvinner som bør lese av alle menn»-kanon?

Her en kveld kom jeg over en morsom link på twitter, hvor flavorwire.com hadde laget en liste over 21 bøker skrevet av og om kvinner, som alle menn burde lese. Det er jo en kjent sak i litteraturens verden at kvinner leser både kvinner og menn, mens menn leser mest andre menn. Jeg begynte å gruble litt på dette. Hva kan det ha å si for forståelsen av det annet kjønn, og innsikten i og empatien med andre mennesker? Blir det slik at kvinner forstår menn bedre enn menn forstår kvinner? 

Besøk Forfatterfruens blogg og del dine forslag!

Besøk Forfatterfruens blogg og del dine forslag!

Siden bloggen min handler mest om bøker og mye om likestilling, delte jeg selvsagt lista og stilte disse spørsmålene. Forfatterne bak de 21 bøkene var for det meste amerikanere og andre internasjonale skribenter som – med visse unntak – var relativt ukjente for meg. Det viste seg å være tilfellet for de fine leserne mine også. Det var da den alltid kloke Ellikken foreslo at vi bloggerne kunne lage vår egen liste, og gjett om det har slått an! Masse forslag er kommet inn, og det er så utrolig mye bra. Leselista mi kommer til å vokse herfra til evigheten pga. dette, men det er selvsagt bare stas!

Så vil du være med du også? Klart du vil! Da gjør du slik:

Du foreslår tre bøker skrevet av og om kvinner, som på en eller annen måte kan bidra til å skape mer forståelse for kvinners liv, leven og utfordringer, eller rett og slett er så bra at de må leses av absolutt alle og ikke bare den ene halvdelen av befolkningen. Disse bøkene kan du både blogge litt om hos deg selv og dele linken til, eller bare legge igjen lista som en kommentar på bloggen min.

Alle som bidrar med sin liste, blir også med i trekningen av noen splitter nye bøker av kvinnelige forfattere. Så masse bra bidrag fortjener nemlig en belønning, syns jeg! Om en stund kommer jeg til å lage et samleinnlegg der jeg presenterer den komplette lista, presentert som norske bokbloggeres kvinnekanon. Forhåpentligvis kan vi få litt omtale av den et eller annet sted også, så tips gjerne eventuelle kontakter!

Så bli med og slå et slag for alle de enormt talentfulle kvinnene som skriver der ute, da vel!

Dette blogginnlegget er skrevet av Forfatterfruen.

Kommentarer
En kommentar til “Gjesteblogg fra Forfatterfruen: Vil du bidra til bloggernes «bøker av og om kvinner som bør lese av alle menn»-kanon?”
Leave A Comment