Populære norske forfattere

Litteratur har lenge vært populært i Norge og vi har sett en rekke populære forfattere fra Norge gjøre det svært bra, både i Norge og i det store utland.

Det er alltid hyggelig å se, og det øker utvilsomt lesegleden blant det norske folk. Det er aldri feil å sette seg ned med en kopp te og en god bok på regnværsdager (noe vi har altfor ofte i Norge). Spesielt ikke når man kan kose seg med nervepirrende krimbøker eller følsomme diktsamlinger fra noen av Norges beste forfattere.

Det har sjelden vært enklere å få tilgang til bøker og litteratur, og de aller fleste kommuner i Norge tilbyr bibliotek man kan besøke for å låne bøker. Nå finnes det også måter for å unngå en tur på biblioteket. Du kan nemlig laste ned bøker på mobilen eller nettbrettet ditt, på samme måte som du kan la deg underholde av spill hos nettcasinoer. Du kan spille dine favorittspill hvor enn du er.

Norske forfattere

Norge har hatt utrolig mange kjente og populære forfattere gjennom årene. I denne artikkelen ser vi dog kun nærmere på noen av de mest kjente fra vår tid, men det er kanskje ikke så rart at de har gjort det så bra, i hvert fall ikke når man ser hvilke forfattere som kom før dem.

Forfattere som Henrik Ibsen, Sigrid Undset, Alexander Kielland, Amalie Skram og Bjørnstjerne Bjørnson er bare noen av dem, og de har virkelig satt sitt preg på litteraturhistorien i Norge.

Her er noen av de mest populære forfatterne fra Norge i vår tid:

Jo Nesbø

Jo Nesbø er utvilsomt en av de mest populære forfatterne fra Norge. Han har skrevet en rekke populære bøker, blant annet bokserien om Harry Hole. Boken Hodejegerne, lansert i 2008, ble en stor suksess, og ble senere filmatisert med Aksel Hennie i hovedrollen.

Unni Lindell

Unni Lindell – en norsk forfatter som i all hovedsak er kjent for å skrive spennende krimromaner, men også diktsamlinger og bøker for barn og ungdom. Hennes første bok, Den grønne dagen, ble utgitt i 1986. Den seneste utgivelsen fra Unni Lindell kom ut i 2020. Boka er nok en krim kalt “Nabovarsel”.

Anne Holt

Anne Holt er forfatter og har skrevet en rekke populære titler, i all hovedsak krimromaner. Den første romanen hun ga ut var Blind Gudinne, som ble lansert i 1993. Anne Holt er utdannet jurist, og har også tidligere vært justisminister i Norge.

Lars Saabye Christensen

En av de største forfatterne i Norge. Lars Saabye Christensen er halvt dansk og halvt norsk, og har publisert en rekke kjente diktsamlinger og romaner. Noen av hans mest kjente titler er Beatles og Halvbroren.

Tom Egeland

Tom Egeland er en av de mest populære forfatterne i Norge, og han har skrevet utrolig mange titler som har blitt populære i andre land enn Norge, og oversatt til flere språk. Et godt eksempel på dette er den berømte romanen, Sirkelens ende. Romanen omfatter mye av den samme handlingen som i Da Vinci Koden, og det ble lenge påstått at Dan Brown kopierte den populære boken fra Tom Egeland.

3 Jul 2021